cid:image001.jpg@01D7DB13.253DFD00

Bestyrelsens Beretning 2023

Lemvig Sejlklubs 101. generalforsamling

Onsdag den 29. november 2022.

Gået bort i årets løb

Inden vi begynder på Generalforsamlingen synes jeg lige vi skal mindes de sejlerkammerater, der er gået bort i det forløbne år:

·         Peter Jakobsen, Stauning, der blot været medlem af klubben i 9 måneder, døde i december, 70 år gammel.

·         Dania Østergaard, der var medlem i 25 år, døde i juli måned, 83 år gammel.

·         Sten Kirk døde her for nylig, den 17. november. Sten var medlem af Lemvig Sejlklub siden han i 1961 købte sin første båd, en Comet-jolle, for sine konfirmationspenge. I årenes løb har han haft en del både, der ofte hed ”Kluk”. Sten var en dygtig sejler og mange har lært af ham, når de havde ham med ombord. Sten var medlem af bestyrelsen i 1964-66 og 1968-69. I de senere år blev han for syg til at sejle, men han kom i klubhuset mindst én gang om dagen, hvor man kunne få en god snak med ham. Sten blev 76 år.

Skal vi kort mindes dem?

Jeg er også rigtig glad for at kunne præsentere bestyrelsens beretning. Det kan godt være at Lemvig Sejlklub har rundet de 100 år, men det er en gammel dame med masser af krudt i. Der er godt gang i alle afdelinger og nye aktiviteter og initiativer vokser frem.

Jævnfør vores formålsparagraf, skal Lemvig Sejlklub fremme sejlsporten ved Lemvig og have et særligt fokus på ungdom. Det er også det bestyrelsens har fokus på i vores udviklingsarbejde. For mig er det den vigtigste prioritering for klubben. Jeg behøver jo ikke fortælle jer at sejlsporten, og det at være på og ved vandet i al almindelighed er fantastisk. Den forelskelse deler vi alle her. Men vi skal have det formidlet ud til de unge – vi skal skabe tilbud og rammer, som de unge kan se sig selv i.

Vi var en flok som hørte Søren Østergaard, en ungdomsforsker, på Dansk Sejlunions klubkonference tale om foreninger som vandhuller i relation til de unge. Det er et meget fint billede til en sejlklub. Vi skal være det vandhul, som unge har lyst til at komme til. Heldigvis trives langt de fleste unge, men ifølge statistikken er 18% af de unge ufrivilligt ensomme. 4 ud af 10 unge har kun kontakt til deres venner online! Man taler om horisontale fællesskaber – unge er kun sammen med unge. Legemestrene og kulturbærerne er ikke til stede i de unges liv. De leger ikke med ældre børn og er lidt sammen med voksne. Her er der også noget, vi kan tilbyde de unge. Jeg synes det er fantastisk at se gymnasieeleverne ude i j70 med pensionister som instruktører. Flere her i aften har været med. I sejlsporten kan unge og ældre sejle sammen på lige vilkår, og vi kan videreformidle færdigheder og erfaringer til de unge. Unge har – og her citerer jeg Søren Østergaard – brug for at få hovedet ud af egen røv! Sejlads kan være det frirum for de unge – sejlklubben kan blive det vandhul, de må ned til.

Konkurrencen er hård, men vi har klart det bedste tilbud til dem. Der er ikke noget i vejen med fodbold og gymnastik, men sejlsporten kan bare noget i forhold til fællesskab, samarbejde og naturoplevelser. Det giver robusthed og kompetencer, som er svære at opnå andre steder. Det skal formidles ud til de unge.

Lemvig sejlklub skal være synlige både lokalt og nationalt. Vi skal være et aktiv i området i forhold til at skabe aktivitet til glæde for såvel klubbens medlemmer, men også for området. Vi skal være en aktiv medspiller i arbejdet med at fremhæve Nordvestjylland og Lemvig som et dejligt sted at leve. Det handler om bosætning, unge, vise at i vores område er der friluftsaktiviteter fra øverste hylde.

En forudsætning for det udviklingsarbejde er, at Lemvig Sejlklub er opdateret – professionel, om man vil. God økonomi, gode faciliteter, gode trænere, godt udstyr. Surfafdelingen har arbejdet med det i mange år og har grej som er godt nok til at medlemmer kan kvalificere sig til OL.

Vi har nu i to år arbejdet få at fonde vores to j70’ere, som nu begge er købt og betalt. Set i bakspejlet skulle vi have bestilt nogle flere da stigende efterspørgsel og inflation har gjort at bådene nu er mere værd, end da vi købte dem! Al udvikling tager tid, men bådene skaber allerede meget ny aktivitet, og det vil kun vokse herfra.

Vi har også i år købt ny RIB – vi fik desværre fremskyndet processen, da nogen valgte at stjæle den gamle – men vi har nu fået en ny, som har været i brug hen over efteråret, og der er købt en magen til, så vi har to. De har en størrelse, som gør, at vi med ro i sindet kan forsikre forældre, virksomheder og skoler mm. om at sikkerheden er i orden omkring vores sejladser, også længste ude på fjorden. De har en størrelse, så mange kan komme med på vandet i bådene, hvilket er en nødvendighed, når bådene bruges til j70-træning og stævner. Ligesom J70’erne er bådene finansieret via midler fra fonde og sponsorer.

Det er faktisk lykkedes os at skaffe ca. 700.000 i dette regnskabsår til nyt grej og aktiviteter. Og så er et nyt sponsorat fra Skovgaard Energy til den ene j70’er på 90.000 kr. ikke talt med. Det er et kæmpe stykke arbejde, der ligger bag dette. Pengene kommer fra ca. 15 forskellige fonde og sponsorer, men bag dette ligger også måske 40-50 afslag på ansøgninger.

En af grundene til at fonde ser så velvilligt på Lemvig sejlklub, skyldes i høj grad satsningen på unge, samarbejdet med gymnasiet, og at vi kan fremvise rigtige gode resultater i forhold til at afvikle større stævner som UDM sidste år og samarbejdet med Sejlsportsligaen over en længere periode. Samtidig er det en klub, som spænder bredt i aktiviteter og alderssammensætning. Fonde, der støtter i vores område, kan godt se at sejlsporten har potentiale i Nordvestjylland og vil derfor støtte Lemvig Sejlklub.

I alt det her arbejder vi selvfølgelig også med synligheden. Vi prøver at være mere aktive på de sociale medier, vi inviterede også lidt bredere til Skt. Hans i år for at folk skal få øje på sejlklubben, og så er der selvfølgelig den synlighed, der følger med ligastævnerne og aktiviteterne med gymnasiet unge. I har nok set artiklerne, som alle i sejlsportsmiljøet har fået øje på. Sejlsportsligaen har sat gang i et udviklingsprojekt, som vi er med i, som skal sætte sejlsport på skoleskemaet. De vil have de helt store fonde som Novo og Mærsk mf. Lemvig bliver et af de steder, hvor projektet skal udvikles og prøves af. Samtidig arbejder Lemvig Gymnasium på at lave en sejlsportslinje for unge med interesse i kølbådssejlads – både kapsejlads og adventuresejlads. Det bliver spændende at se, om det kan lade sig gøre.

Af andre ting, som er på programmet for det kommende år, er, at vi har lavet en aftale med Dansk Sejlunion om at købe os ind i deres kommunikationsplatform ”Ombord”. Den er ved at blive udrullet i nogle større klubber, men turen kommer snart til os. Det er en app, som man downloader på sin telefon, og som skal afløse Facebookgrupper og Messenger-tråde mm. Man kan oprette en personlig profil, kommunikere indbyrdes, kalenderfunktion, booke klubbåde og meget mere. På sigt skal kontingentbetaling mm og integreres i appen. Det ser rigtig fint og brugervenligt ud. Vi beholder hjemmesiden og kommunikation via mail. Den kommer nok til jer i løbet af foråret.

Vi kommer også til at lave en medlemsundersøgelse i samarbejde med DGI – ”Klub under lup”. I vil få tilsendt et spørgeskema, som skal give information om medlemmernes syn på klubben: modtagelse, motivation, frivillighed, kommunikation, bestyrelse mm.

En tredje ting er udviklingsarbejdet omkring Vinkelhage – det er jo et kommunalt projekt, så ting tager tid. Der skulle have været præsenteret en helhedsplan her i efteråret, men den må være på trapperne. Vi vil bidrage alt det vi kan til at området omkring sejlklubben og marinaen bliver så attraktiv, som muligt.

Og så kort lidt om klubbens forskellige afdelinger:

Jeg har talt en del om unge, men vi har flere 60+’ere. Mange af dem mødes i klubben torsdag formiddag og vender hele verdenssituationen fra Gaza til FE-sager, klimaudfordringer mm. Der er storpolitik på dagsordenen, men også meget erfaringsudveksling om både og sejlads og så selvfølgelig de mange mindre opgaver i sejlklubben. 60+ giver udtryk for at det frivillige arbejde i forbindelse med stævner mm. er rigtig sjovt at være med til.

I Klubhusudvalget har den største post været renoveringen af toiletterne. De er ikke blevet større, men til gengæld mere lyse, venlige og ikke mindst mere rengøringsvenlige.

Aktivitetsudvalget med Michael Damsgaard, som énmandshæren, har kæmpet med aktiviteter gennem året. På trods af underbemandingen har der været rigtig gode tiltag og ideer – fx Skt. Hans arrangementet i samarbejde med surfafdelingen. Michael stopper i bestyrelsen, men vi får heldigvis stadig glæde af hans mange kreative ideer, da han indgår i et nyetableret aktivitetsudvalg.

Sejlerskolen fortsætter sin stabile og populære aktivitet med at lære nye medlemmer at sejle. Der har igen været fuldt hus med 17 elever og venteliste, og der er allerede nu 11 på listen til næste sæson. Mange af eleverne køber egen båd til tursejlads og kapsejlads eller fortsætter i j70’erne. Det er godt gået!

I surf-afdelingen kører de på med instruktion for børn under 13 om mandagen og har haft god opbakning til seniorsurf om torsdagen. De oplever lidt udfordringer på instruktørsiden, som de arbejder med frem mod næste sæson. Der er blevet investeret i foil-udstyr, så der kan surfes i lettere vind.

Vi havde igen i år duelighedsundervisning hen over vinteren, hvor 15 elever deltog og alle bestod den teoretiske og praktiske prøve i 10 s/m. Stor tak til Peter Møller for arbejdet med duelighed. Der er lige kommet nyt opslag om duelighed, hvis nogen af jer skulle have lyst.

I marinaen er udlejningen af pladser nogenlunde status quo, idet der i år har været udlejet 135 pladser – mod 139 pladser sidste år og 133 forrige år. Der er pt. 17 tomme pladser.

Vi kan fortsat glæde os over, at klubbens kran fungerer fint. Der er pt. 147 medlemmer af kranen.

Der arbejdes fortsat på at få etableret et skur til at skjule tømmetanken og grejskabet, og hvor det også er planen at højtryksrenseren skal stå.

Der er fortsat et problem med måger især på bro 3. Vi satser på at få broen rengjort igen til foråret og at det, at der er udlejet flere pladser på bro 3 vil betyde forbedrede forhold.

Vi havde desværre et ”tyveraid” her primo november, hvor der blev stjålet adskillige påhængsmotorer m.v. – også fra klubbens ledsagejoller. Det var der også for 5 år siden, men det er meget irriterende, at vi ikke kan have vores materiel i fred.

Og så har der været tirsdagskapsejlads som altid med 18 deltagende både i år. Desværre måtte 7 ud af 19 sejladser aflyses pga. for meget vind.

Der har været 3 tur-sejladser til henholdsvis Thyborøn, Agger og Glyngøre.

Et nyt tiltag fra sejladsudvalget er onsdagssejlads, som er tænkt som en slags ”overbygning” til sejlerskolen, forstået på den måde at man efter deltagelse i sejlerskolen kan sejle i egen båd i selskab med andre både onsdag aften, så man kan blive fortrolig med egen båd og være med i fællesskabet og erfaringsudveksle. Onsdagssejladsen fortsætter indendørs hen over vinteren med fokus på vedligehold, vinterkonservering, forårsklargøring, drømmeture mm. Et rigtig godt initiativ.

I hallerne står der knap 60 både og godt 60 både udenfor. Sæsonen har været præget af forskelligt vedligehold på hallerne og udenfor.

I jolleafdelingen har der igen i år været meget aktivitet. Flere har været på trænerkurser, deltagelse i Dansk Sejlunions Ungekonference i Sejlsportscenteret i Århus, deltagelse i 4 stævner rundt i landet, ”Hangoutweekend” var igen en stor succes, hvorfor Dansk Sejlunion også deltog og lavede en artikel om konceptet med mere hygge og mindre konkurrence for jollesejlerne. Sidst men ikke mindst deltog mange forældre og trænere som parkeringsvagter til Haze og tjente 12.000 kr. til klubben, som jo også senere udløste en check fra Haze på 60.000 kr.

Den lille ny i klassen er vinterbaderne, som kører på andet år med badning tirsdag og torsdag eftermiddag og lørdag formiddag. Vinterbadningen kombineres også med andre ting, som fx åndedrætsøvelser og sociale arrangementer, som fx fuldmånebadning med fakler, som lige er afholdt, og kaffe/the i klubhuset en gang hver måned. Der er 15 medlemmer, hvoraf de 10 er ”fulde” medlemmer fordi de også gerne vil på SUP. Dejligt med en ny i klassen med nye medlemmer, som også er vilde med vand – koldt vand.

 Til sidst lidt om J70. Aktiviteten dykkede lidt hen over sommeren, hvor folk sejlede i egne både. Der kom dog godt gang i bådene til tirsdagskapsejladserne med skiftende besætninger. Bådene sejlede lidt med i sejlerskolen og i jolleafdelingen. 31 meldte sig som deltagere til vintersejlads. Nogle er faldet fra og der er selvfølgelig en del frafald på søndage. Vi er ca. 15 – 20 der sejler hver søndag. Desuden deltager Virksund med en besætning til deres båd, som ligger i marinaen. I den kommende weekend får vi Sejlsportsligaen ”prøvebåd” til Lemvig, så endnu flere kan komme på vandet samtidig. Ligastævnerne var selvfølgelig højdepunktet i år. Det blev koordineret med sikker hånd af Rudi og rigtig mange frivillige bidrog til, at det blev en stor succes. Igen måske det bedste ligastævne til dato. Vi deltog på et wildcard og fik en placering midt i feltet. Lemvig Sejlklub deltager til sommer med fuld deltagelse i 2. div. Stævnerne ligger i de to sidste weekender i august. Så få dem skrevet i kalenderen, så I kan være med på den ene eller anden måde. Som tidligere nævnt var 100 gymnasieelever på vandet i arrangementet ”Naturvidenskab og Sejlads” og 12 elever på Idræt B fra gymnasiet, havde et forløb over 4 eftermiddage, hvor de sluttede af med at sejle kapsejlads mod hinanden uden hjælp og vejledning. 3 virksomheder deltog i Business Cup, som også var et rigtig vellykket arrangement. Det er arrangementer, som vi kommer til at udvikle på og gentage i 2024.

Til sidst vil jeg slutte af med at sige en kæmpe tak til alle de frivillige, som bidrager til stort og småt i klubben. Mange er fremhævet i afdelingernes beretninger, men her - ingen nævnt ingen glemt. Men alle skal vide, at deres hjælp selvfølgelig er uvurderlig. Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at styrke lysten til frivillighed. Det skal være overkommeligt, man skal føle ejerskab, og det skal være sjovt at bidrage til klubbens aktiviteter og udvikling.

Så stor tak fra hele bestyrelsen og tak for en god sæson.

På vegne af bestyrelsen,

Flemming Ertbølle Madsen, formand for Lemvig Sejlklub

Lidt om medlemsfordelingen:

https://lemvigsejlklub.dk/wordpress/wp-content/uploads/2022/10/Medlemsantal.jpghttps://lemvigsejlklub.dk/wordpress/wp-content/uploads/2022/10/Medlemsfordeling_2022.jpg

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udvalgte afdelinger og udvalgs egne beretninger:

Arrangementsudvalg

Tak for samarbejdet i bestyrelsen og så lige med et 100 års aftryk.... JUBI Øllet er drukket og der er LIGA i horisonten - har en` BAR eller 2 der kører igen til sommer.

Ser frem til DET nye hold i aktivitet/fest udvalg - hvor jeg hører der er extra opbakning til toppen.

Kummunikation

Siden nytår har klubbens hjemmeside haft godt 12.000 hits, nogenlunde som sidste år. Der postes jævnligt indlæg på siden, men der kunne godt være flere.

Fra klubbens administrationssystem udsendes jævnligt Nyhedsbreve til medlemmerne med kommende begivenheder o.s.v.

Ind i mellem udsendes der specielle Nyhedsbreve til specifikt udvalgte grupper, f.eks. til bådejere, kranførere eller andre målgrupper. Samtidig får sekretæren vedligeholdt medlemmernes mailadresser.

Der opsættes jævnligt nyheder på klubbens Facebook-side, hvor også medlemmerne af og til poster indlæg. Der er pt. 690 (582) følgere. Facebook-opslagene kan i øvrigt også ses på forsiden af hjemmesiden. Endvidere har Windsurf og SUP en facebookside med 217 følgere.

Klubben har for nylig oprettet en Instagram-konto, hvor der allerede er 81 følgere.

Lemvig Marina

Udlejningen af pladser er nogenlunde status quo, idet der i år har været udlejet 135 pladser – mod 139 pladser sidste år og 133 forrige år. Der er pt. 17 tomme pladser i Marinaen svarende til 139 udlejede pladser.

Vi kan fortsat glæde os over, at klubbens kran fungerer fint. Der er pt. 147 (141) medlemmer af kranen.

Det lykkedes heller ikke i år at få etableret et skur til at skjule tømmetanken og grejskabet i. Til gængæld har vi fået en kraftig højttryksrenser, som står på en lille trailer.

Der er fortsat et problem med måger især på bro 3. Vi satser på at få broen rengjort igen til foråret og at det, at der er udlejet flere pladser på bro 3 vil betyde forbedrede forhold.

Vi havde desværre et ”tyveraid” her primo november, hvor der blev stjålet adskillige påhængsmotorer m.v. – også fra klubbens ledsagejoller. Det var der også for 5 år siden, men det er meget irriterende, at vi ikke kan have vores materiel i fred.

Der er som bekendt en facebook-side, der hedder Lemvig Marina. Den har pt. 241 (237) følgere.

Vinterpladser

Der er ikke afholdt egentligt møde i Haludvalget i det forløbne år, idet emnerne har været drøftet i hallen, når vi har mødt hinanden.

Der har været ændringer af lejere i hallen i den forløbne sæson. En bådejer i Hal 1 og en bådejer i Hal 2 har fået mindre båd og endvidere er en lille båd gået ud af hal 2.

I skrivende stund er alle både på nær 2 kommet ind.

På vinterpladsen har der været udlejet nogenlunde det samme som året før.

Der står faktisk knap 60 både i hallerne og godt 60 både udenfor og det giver ganske mange bådvogne. Vi har lovet kommunen, at det ser ordentligt ud og derfor kører vi de tomme vogne ind i hallerne om sommeren.

Der blev arrangeret oprydningsdag i foråret og her sidst i september blev vognene kørt ud igen.

Det blev i forsommeren konstateret, at der var borebiller i åsene i tagkonstruktionen i hal 1. Vi tømte hallerne inden sommerferien og fik et sprøjtefirma til at sprøjte. Der er 20 års garanti på behandlingen.

Der var i sommerferien desværre forsøg på indbrud i begge haller og det gik hårdt ud over dørene.

Efter sommerferien har vi fået spulet nedløbsbrønden uden for Hal 1 og det har hjulpet lidt. Vi undgik heldigvis at få gravet op. Vi har dog en fornemmelse af, at vi skal have foretaget noget mere drastisk.

2 medlemmer var oppe og rense tagrender m.v. på hal 2 her i sensommeren, hvor vi har fået sprøjtet taget og nogle af facaderne mod alger og vi har også fået sprøjtet for ukrudt.

Der blev sidste år som bekendt opsat nyt fodhegn langs med kørevejen foran Feriecentret. Der opfordres til at passe på og skulle det gå galt, så bedes du melde det til Haludvalget.

SUP og vinterbadning

Vores sæson går fra 1. oktober til 1. maj. Vi er godt i gang med 2. Sæson. Der er 15 medlemmer, her af er de 10 “fulde” medlemmer af Sejlklubben, da vinterbaderne også gerne vil på SUP. Derved har vi fået lidt mere gang i SUP aktiviteterne. Vi bader fast tirsdag og torsdag kl. 16. Det flytter sig lidt ift. hvornår mørket falder. Vi bader også lørdag formiddag. De fleste af os hopper også i vandet de andre dage. En gang i måneden drikker vi en kop kaffe/te i Klubhuset efterfølgende. Vi har haft flere aktiviteter som åndedrætsøvelser, fuldmåne-badning med fakler på stranden og efterfølgende gløgg og æbleskiver i Klubhuset. 

Jolleafdelingen

Sæson 2023, startede med at Michael Hald og Lea Bekker var på instruktør 1 kursus samt Eivind og Michael Damsgaard var på instruktør 2 kursus. Et fint kursus med en masse godt i bagagen til det videre virke i jolle afdelingen.

Vi fik også sendt en del af vores unge til ”Unge konference” i sejlsport centeret i Århus.

Vi har afholdt intro weekender til nye jolle sejlere i april og august og vi har taget imod 5 nye sejlere.
Samtlige skemalagte aktiviteter er blevet afholdt uden aflysninger. Er vejret for dårligt finder vi på alternativer.
 
Takket være et godt trænerteam har vi kunnet afholde klubaktiviteter på alle de planlagte datoer gennem sæsonen. Jeg vil gerne sige en stor tak til Lene Vidriksen, Michael Damsgaard, Eivind Triel og Michael Hald.
En særlig tak til Ammy Bekker for troligt at servicere os med mad i klubhuset efter endt sejlads hver onsdag og ved jolle arrangementer.

Lemvig sejlklub har været repræsenteret med sejlere ved hele 4 jolle stævner og camps rundt i Jylland. Rigtig godt gået for de deltagende sejlere.

”Hang Out Weekend” blev afholdt i maj, som basalt går ud på for nye sejlere, det at besøge en ny klub uden at det er en ”kapsejlads” der fylder fokus, men i stedet med et højt niveau af socialt samvær på tværs af sejlerne og deres familier. I år var sejlunionen forbi for at lave et skriv omkring vores arrangement.
Det har været en stor succes de 3 gange vi har afviklet det, og vi holder arrangementet igen i 2024 den 25-26 maj.

Jolleafdelingens trænere og forældre var stærkt repræsenteret til ”Parkerings Vagt” opgaven ved årets Haze festival. Men der skal også lyde en tak til Mads, Jørgen, Susanne og Anette for at møde op og give et nap med. Samlet tjente vi 12.000kr til klubben ved denne opgave, men er samtidig med i udlodningen af overskuddet fra festivalen, som vi har søgt til.

Hele jolleafdelingens trænere samt mange forældre var også med til at arrangere samt afvikle årets Sejlsports Liga i Lemvig. Det bliver interessant igen i 2024.

Vi har med stor succes fået en del ansøgninger igennem specifik til jolle afd:
27.000 Hempel fonden, afvikling af ”Hempel weekend” og indkøb af nye våddragter i de mindre størrelser.
15.000 Nordea fondens delepulje, til indkøb af stævne trailer med henblik på transport af større joller.

Mini 12’er

Bent Kallerup og Bo Ravn m/f vil prøve at klargøre 2 stk. mini12’er til 2024 sæsonen

Sejladsudvalget

Det har været en blæsende sæson:

Spændingssejladsen blev aflyst p.g.a. hård vind.

I forårssæsonen blev 4 af de 8 planlagte sejladser aflyst.

Efter sommerferien blev 2 af de 8 planlaget sejladser om klubmesterskabet aflyst.

Altså i alt 7 af 19 planlagte sejladser aflyst.

Herudover er der afholdt JUBII-sejladsen og Afslutteren, begge med omvendt respit.

Der blev ristet pølser efter sejladserne på klubbens gasgrill og det fungerede godt – takket være Steen, der sørgede for at der var købt ind.

Tusind tak til Måltagerne v/dommerbordet - det er fantastisk, at I vil hjælpe med at få os i mål.

I 2023 har der været 18 deltagende både, så der er plads til mange flere. Udvalget vil rigtig gerne hjælpe nye gaster og skippere i gang, så i skal bare henvende jer.

Udvalget har også klargjort, udlagt, indsamlet og rengjort de 6 udlagte kapsejladsbøjer og 2 tur-bøjer

TUR-sejlads

Der er i sæsonen arrangeret de sædvanlige Fællesture.

Første tur gik til Thyborøn i starten af juni og der deltog 6-7 både.

Anden tur gik som sædvanligt til Agger 3. weekend i august og der var lidt flere både med.

Sidste tur i uge 42 gik til Glyngøre, men også her viste årets blæsevejr sig desværre og blot 4 både deltog og blev liggende i Glyngøre.

Onsdagssejlads

er et nyt tiltag i Sejladsudvalget  – en slags ”overbygning” på Sejlerskolen. Det foregår samme aften som Sejlerskolen – så der er en lille ”sammenkobling”. Idéen er at gøre deltagerne dus med deres egen båd.

Man møder blot op og så aftaler vi hver gang, hvem der lægger både til og hvem, der sejler med hvem. Derefter sejler vi en tur på typisk 1-2 timer. Aftenen slutter som regel af med en evaluering af aftenens sejladser i klubhuset over en stille øl eller hvad man nu har lyst til. Alt er helt uformelt og det koster ikke noget at deltage.

Også disse sejladser har været ramt af årets blæsevejr, men der er blevet sejlet i alt 8 aftener. I gennemsnit har der været 2,6 både på vandet med i alt 5,9 sejlere ombord.

Vi synes selv, at det har været en succes og fortsætter til næste sæson.

Samtidig har vi snakket om at mødes en aften om måneden her i vintersæsonen. Her vil vi tage emner op omkring vinterkonservering, vedligehold, forårsklargøring og drømmeture. Disse aftener vil naturligvis være åbne for alle medlemmer.

Voksensejlerskolen

Sejlerskolen fortsætter succesen.

Igen i år har vi haft fuldt hus med 17 tilmeldte elever og venteliste.

Allerede nu er der 11 tilmeldt til næste sæson, heraf 6 helt nye elever.

Vi havde mange lærerige aftener med fint vejr. Heldigvis var vi ikke ramt af ligeså mange aflysninger som kapsejladserne om tirsdagen, så vi nåede pensum igennem med de øvelser, vi havde planlagt.

Det er fint at se, at en del sejlerskoleelever fortsætter i nogle af klubbens øvrige aktiviteter som J70 og eller kapsejlads - heraf nogle i egne både.

Igen i år havde år vi lagt den årlige mørkesejlads til Thyborøn sidst i august for at være nogenlunde sikker på ordentligt vejr. Vi havde en rigtig fin tur med 5 deltagende både, fællesspisning og hyggeligt samvær før vi returnerede til Lemvig og fik testet det særlige ved at sejle i mørke.

Vi ser frem til næste sæson, og håber, vi kan få plads til alle interesserede.

Duelighedsundervisning

Undervisning med henblik på at erhverve duelighedsbevis i sejlads blev igen i år i perioden januar- april 2023 gennemført med undervisning i Lemvig Sejlklubs klubhus med Peter Møller som underviser.

15 elever gennemførte kurset, og afsluttede de 14 undervisningsaftener med den teoretiske eksamen, skriftlig og mundtligt.

 I sommerhalvåret bestod kursisterne den praktiske duelighedsprøve ved at demonstrere forskellige sejladsfærdigheder og MOB øvelse på vandet.  Vejret på prøvedagen var identisk vejret de dage hvor træningen foregik – 10 m/s fra NNV – og alle bestod!!

Duelighedsbeviset var derved erhvervet, og deltagerne har en god ballast til at fortsætte fritidslivet til søs.

Tak til Peter Møller for indsatsen.

60+ afdeling

På vore torsdagsmøder fra kl. 9.30 indleder vi ofte sammen med kaffen og rundstykkerne at klare de ”store linjer” om Verdens gang. Med krig i Ukraine, krig i Gaza, med klimabegrundede storme/oversvømmelser, håbløs gennemførelse af FE-sagen, panikagtig nedlæggelse af minkerhvervet – ja, så synes succesraten for 60+ langt borte. Der er absolut plads til forbedring!

Men bortset herfra, nyder vi stadig møderne, hvor vi altid kan være sikre på en hjælpende hånd eller et godt råd omkring vore både og de dertilhørende praktiske opgaver. Ligeledes har vi glæde af at yde klubben assistance ved stævner og mesterskaber – en aktivitet, der i disse år er i vækst. Absolut ros til klubben for disse initiativer.

Vinterbadning

Den nye seje pige i klassen. Et nyt tiltag i Lemvig Sejlklub er vinterbadning. Vi bader fast 2 dage om ugen i fjorden. Lige nu er det onsdage kl. 17 og lørdage kl 9.30. Den sidste onsdag i hver måned drikker vi en kop kaffe/the i klubhuset efter turen i fjorden. Ud over de faste dage, så bader vi også andre dage bare fordi, vi ikke kan lade være. Der er kommet 7 helt nye medlemmer til klubben. Og så er vi nogle windsurfere, der også vinterbader. Der er oprettet en Facebook gruppe, der hedder “ Lemvig Sejlklub - vinterbader”

Vinterbadesæsonen går fra 1-10-22 og frem til 1-5-23.