FÆLLESTURE 2002

 

AGGERTUREN 16.-18. august 2002

Vi er lige kommet hjem fra Aggerturen og jeg har lovet redaktøren at aflevere stof til SPRØJTEN senest i dag.

Det var en fantastisk tur, da vejret var helt perfekt med sol og varme.

Vi sejlede hjemmefra fredag eftermiddag kl. 15:10. Vinden var vest til nord og vi måtte tage et slag for at komme uden om pynten ved Kabbel. Lidt efter måtte vi slække ud for at komme uden om Follup Odde. Herefter et langt kryds på bagbords halse mod Thy. Godt og vel halvvejs ovre skrallede vinden – der var 6-7 m/sek. Og vi gik omkring 6 knob – og vi gik over på styrbords halse. Her fik vi varmet vand til en kop te og lidt efter dukkede sydkosten ved Sælhundeholm-løbet op nede i læen. Tilbage på bagbords halse og vinden rummede lige så stille, så vi til sidst styrede lige på den første grønne kost(!) ved Agger-løbet. (De 2 første koste er stadig grønne, selv om det er besluttet, at de skal skiftes til røde.)

Da vinden var lige imod, tog vi sejlene ned og startede motoren. Der var en kraftig modstrøm – helt op til 1 knob. Vi havde tændt VHF’en og fulgte i en times tid med i en redningsaktion, hvor nogle havde set en badegæst ved høfde 90 ved Agger, der svømmede ud ad fra høfden. Der var både helikopter og alt muligt, men ved 17:30-tiden blev aktionen aflyst, da man havde talt med en tysk kvinde, der passede ind i mønstret.

I havnen lå allerede TRAMPA, ALVILDA og BITTEN FM og lidt efter dukkede MØFFE op. Vi havde på VHF’en talt med HAVFRUEN, der kom lidt senere sammen med BASTA.

Efter en ankomst-drink fik vi sat grillen i gang. Aftenen gik med sejlersnak rundt omkring i cockpitt’ene.

Næste dag fik vi stillet det af klubben nys-indkøbte telt op og derefter gik vi en tur op i byen.

Tilbage på havnen fik vi en god frokost i teltet, hvor siderne var rullet op. Om eftermiddagen var vi oppe og bade i havet. Da vi kom tilbage, var der dukket mange både op. (Vi endte med at være 16 både!)

Vi fik organiseret borde og stole med hjælp af Jens – den altid flinke lokale havnefoged. Ved halvsyvtiden blev der startet en hel del grill’er, og tilberedningen af diverse retter gik i gang. Da alle – undtaget FRU LARSEN – var færdige med at spise sang vi nogle sange fra sangbogen.

Næste dag fik vi ryddet op og tog den traditionelle tur op til havet, hvor vi badede. Tilbage på havnen fik vi frokost og sejlede derefter hjemad i spredt orden. Der var en temmelig frisk østlig vind, så det gik ret så hurtigt. FIN TUR.

grace