JEGINDØ-turen den 3.-6. juni 2010:

Årets Jegindøtur var begunstiget af en god vejrudsigt. Sol og rimelige temperaturer – som vi ikke har været forvænt med i år! Måske lidt skyet søndag.

Vi tyvstartede allerede torsdag eftermiddag, hvor vi gik ud af Marinaen kl. 16:55 i frisk vind.

Heldigvis havde vi kun sat fokken, for vinden stivede gevaldigt ned gennem Bredningen.

Altså nordvest 10-15 m/sek., hvor den nede ved broen ikke var under 12 ret meget af tiden – tværtimod!

 

Lidt før broen loggede vi 10 knob bare på fokken og vi var da også ved broen allerede 18:10.

Vi snakkede med brovagten og vi skulle vente små 20 minutter på et tog.

Derefter gik vi for motor resten af vejen til Venø, hvor vi havde en hyggelig, men kold aften. Godt at man har oliefyr! Det blæste fortsat frisk, da vi faldt i søvn.

 

Om natten løjede vinden helt af og fredag stod den på 1-2 m/sek. fra vest hele formiddagen.

Vi stod dejlig sent op og spiste morgenmad, hvorefter vi gled ud af havnen ved 11-tiden.

Vi startede nu motoren igen, da vi havde sejlet en lille mil, da farten gik helt ned under 2 knob.

Ved Tap-kosten kunne vi se, at SINE QUA NON lå og drev, og når Tyge kunne, så kunne vi også og vi stoppede motoren.

 

Da vi nærmede os havnen, drejede vinden om i nordvest og vi fik den mere forfra, accelererede lidt og ca. 13:30 gik vi ind i havnen.

Tyge kom ret hurtigt efter, idet han dog lige skulle bade lidt udenfor havnen!!!  (Han er 81!!) Vores termometer viste en vandtemperatur på 15°.

 

Vi fik indtaget en herlig frokost og senere dukkede ODYSSÉ og IRENE op og senere igen INGER STRØM.

Eftermiddagen gik med en tur op til købmanden, medens andre var på cykeltur – der er jo gratis cykler på havnen).

 

Om aftenen gik der ål i den, da nogle af besætningerne fik stegt ål på restauranten og nogle fik den leveret ved spilhuset.

 

Description: Jegindø_Niels og Peter

Niels K og Peter, der fulgtes ad i INGER STRØM fik ålene bragt til spilhuset.

 

Vi grillede nu, som sig hør og bør. Vi snakkede på terrassen til langt ud på aftenen.

 

Det var spændende, om der kom flere både lørdag, hvor vi vågnede til en herlig morgen og fik igen morgenmad i cockpittet.

Vi gik en tur hen til Bøhløre og tilbage igen. Man skulle helst gå i læ nede på stranden, da vinden var jævn til frisk, og temperaturen var ikke for høj.

 

Vinden øgede til 6-8 m/sek. og da Hemming og Gitte dukkede op ved 13-tiden blev vi enige om, at det nok var lige i overkanten til sjægtesejladsen.

Så i stedet spiste vi frokost. Lidt efter dukkede RIKKE RASK op, og Bjarne nåede at få kaffen med.

 

Kaj, der har sommerhus på Jegindø, havde lovet at dampe nogle muslinger til forret til aftensmaden, og han gik i gang godt kl. 18.

Description: Jegindø_Kaj

Kaj damper muslinger!

 

Medens vi sad og fortærede muslinger, dukkede HAVFRUEN op i havnehullet, så vi kom alligevel op på 7 både.

 

Bagefter blev der grillet oceaner af kød på fællesgrillen og vi fik en dejlig aften, der også blev krydret med lidt fællessang.

 

Søndag morgen var det lidt gråt og en svag, vestlig vind. Der var aftalt skippermøde kl. 10, hvor vi blev fordelt på 3 sjægte.

Der blev sejlet 2 sejladser, hvor vi desværre blev nr. 3 i begge sejladser, medens Niels B. og Bjarne hver vandt 1 sejlads.

 

Efter sejladserne var der fælles frokost i spilhuset, idet IRENE og ODYSSÉ dog var sejlet allerede fra morgenen af, da de skulle på Fur Bryghus.

 

13:30 gik vi ud af havnen for motor, da der fortsat blot var 3-5 m/sek. fra vest.

De øvrige både dukkede dog op umiddelbart efter og vi kom under broen 14:45 og tøffede videre mod Lemvig.

 

Nogle nøjedes dog ikke med at tøffe, men gav fuld skrue:

Deltagere på Jegindø-turen 2010:

GRACE med Irene og Knud Kristian

SINE NON QUA med Linne og Tyge

ODYSSÉ med Kirsten og Bent

IRENE med Danea og Jens Peder

INGER STRØM med Peter

RIKKE RASK med Lisbeth og Bjarne

HAVFRUEN med Lone og Niels

 
Description: Jegindø_Peter_3

Peter er kravlet frem i stævnen for at forlænge vandlinien og løfte hækken fri af vandet!

 

Vi kom som de sidste til Lemvig godt 16 og fik gjort båden i stand efter en hel lille mini-ferie – godt brune i ansigterne.

 

En dejlig weekend var slut.

grace

 

 

AGGER-turen den 20.-22. august 2010:

Årets Aggertur var nok ikke begunstiget med en god vejrudsigt! En del regn især fredag, måske lidt lørdag og jævn til frisk vind søndag.

 

Vi i  grace havde lidt problemer i år, da SKIPPERBAND skulle spille til WM for Sjægte i Hjarbæk lørdag aften.

Men vi blev enige om, at hvis ellers vejret var nogenlunde, kunne vi sejle til Agger fredag eftermiddag, og så sejle hjem igen lørdag over middag.

 

Så det endte med, at vi sejlede ud af Marinaen ved 15-tiden fredag eftermiddag. I Thyborøn blæste det 10-12 m/sek., så vi var enige om, at det blev på fokken. Vinden var næsten stik syd, så det var en plat lænser. På vej over Bredningen var vinden nu sjældent over 8 m/sek. Til gengæld begyndte det at regne – ganske meget. Heldigvis kom det jo bagfra, så man sad egentlig udmærket med hætten over hovedet. På et tidspunkt så vi et sejl foran. Da vi var næsten ovre ved Teglværket, klarede det lidt op, og vi fik en kop kaffe/the med en dertil medbragt hindbærsnitte. Vi kunne ikke få øje på sejlet foran, men til gengæld så vi et sejl bagude, men det forsvandt hurtigt i regndisen igen.

 

Vi kunne konstatere, at de 2 første farvandsmærker – vel egentlig de vigtigste – ikke var der. Jo, der lå en rød bøje næsten inde på stranden, men der skulle vi nu ikke ind. De øvrige bøjer stod også lidt tilfældigt – jeg tror kun der var én af kostene, der stod nogenlunde som i kortet. Men skidt, vi har jo en lille kortplotter, så det var ikke noget problem. Men det må da afskrække ikke-kendte turister!

 

Vinden langs med land var det meste af vejen under 5 m/sek. så det gik ikke så hurtigt. Da vi gik fri af land det sidste stykke, øgede vinden, og på det allersidste stykke i den gravede rende, var vindmåleren i et godt pust helt oppe på 15 m/sek.

 

Da vi kom ind i havnen ved 17:30-tiden, kunne vi se, at BLUE LADY, BASTA og KOTA lå på de gode pælepladser, og der var lige én plads tilbage, som vi snuppede. Lidt senere dukkede ARGO op og kort efter den kom HAVFRUEN.

 

Så vi var 6 både med 12 sejlere, der spiste sammen i Roklubbens klubhus, hvor vi havde en rigtig hyggelig aften helt frem til midnat, hvor vi gik til ro. Det blæste en hel del, så båden gyngede noget.

 

Næste morgen var det, efter en lille byge, tørvejr. Efter morgenmaden blev der dømt vandretur hvor vi gik hen gennem ”Klondyke” og videre langs med åen gennem campingpladsen og langs med diget op til havet. Her gik vi mellem 2 høfder på stranden og gik op på diget. Irene og KK gik hen til købmanden, da vi manglede lidt til frokosten, medens de øvrige fortsatte på diget norden om Agger og forbi gl. havn. Medens vi gik, klarede det op og himlen blev helt blå.

 

Lidt efter dukkede IRENE op. På  grace spiste vi frokost og gjorde klar til at sejle hjem igen. Her dukkede SISSE op, og de fik ”vores” plads. Vi fik sat sejlene godt kl. 13 og vendte snuden mod Lemvig. Vinden var i sydvest og faldt ret hurtigt fra 7-8 m/sek. til 3-5 m/sek. Vi kunne dog holde op langs med bakkerne og nede ved Teglværket mødte vi OPUS POCUS, der også var på vej til Agger. Vi strammede hjem og satte kursen mod Lemvig. Her så det meget mørkt ud, og vi tog regntøj på, så vi var klar til regnen. Men den kom heldigvis aldrig – nok fordi vi havde taget regntøj på! Den første ½ af turen tværs over havde vi 2” slæk på skøderne, men herefter drejede vinden, og vi kunne ikke helt stå op. Nord for Rønnen tog vi et lille slag og inden mellem Gjeller spids og Marinaen tog vi et lille slag mere. Vinden var nu øget helt op til omkring 8-10 m/sek. Ved 15_30-tiden gik vi ind på plads. Vi fik hurtigt ryddet op og tog hjem. Her mødte vi ODYSSÉ, som formentlig tog ned i båden og sejlede til Agger. Så det endte faktisk med, at 10 både var i Agger! Slet ikke så ringe endda, med den regnfulde vejrudsigt!

En dejlig tur var slut.

Text Box: Deltagere på Agger-turen 2010:
BLUE LADY med Eva og Charles
BASTA med Kisser og Poul Erik
KOTA med Anna og Kristian
GRACE med Irene og Knud Kristian
ARGO med Elin og Gunner
HAVFRUEN med Lone og Niels
IRENE med Danea og Jens Peder
SISSE med Renata og Niels
OPUS POCUS med Kristine og Kurt
ODYSSÉ med Kirsten og Bent
grace

 

PS: Og SKIPPERBAND nåede til Hjarbæk – hvor det havde regnet hele dagen – og fik spillet godt 3 timer på fuld tryk. Derefter blev traileren pakket og vi kørte tilbage til Lemvig, pakkede traileren ud og kl. 04:30 kom vi i seng – godt trætte!