FÆLLESTURE 2013:

JEGINDØ-turen den 31. maj-3. juni 2013:

Årets Jegindø-tur gav vejrmæssigt lidt af hvert: Fredag frisk, aftagende nord-nordvestlig vind. Lørdag meldte de svag, opfriskende vind og søndag 12-14 m/s fra nordvest!

For Grace’s vedkommende startede vi fredag eftermiddag ved 15-tiden, hvor vi gik for en fok ned gennem Bredningen i 8-11 m/s. Da vi manglede knap 2,5 mil døde vinden en del og vi startede vores nye motor, der efter 10 minutter fik hele armen i et par minutter, men ellers 80% belastning. Det gav pote og med en fart på over 9 knob på søerne nåede vi ned til broen, hvor FILIMONG lå og ventede, 15 minutter over 17. Men vi kom nu først under 25 minutter over. Vi satte derefter storsejlet og kunne lige holde Tap-kosten op. Her vendte vi over på styrbord halse, hvor vi lige akkurat kunne holde Jegind Havn op, hvor vi ankom ved 18-tiden.

I havnen lå allerede ODYSSE, IRENE, INGER STRØM, BASTA, SISSE og altså nu os i GRACE og lidt efter FILIMONG. Senere kom HAVFRUEN og OPUS POCUS.

Der blev som sædvanligt holdt en forfest fredag aften, hvor vi sad ude og spiste sammen med en del Jegind-sejlere, der også havde grill-aften. Det var vældig hyggeligt, og det blev noget sent.

 

Lørdag sov vi lidt længe, men ikke så meget, da vi havde aftalt sjægtesejlads til kl. 10:30. Hemming var allerede på pletten og havde 3 sjægte klar.

Der blev hurtigt dannet 3 hold: Poul Erik, Kisser og Hemming, Niels, Lone og Peder samt Birgitte, Paul og KKW. Der var ikke ret meget vind og den var ret så springende. Der blev gennemført 2 sejladser på en udmærket bane. Niels vandt første sejlads foran KKW og Poul Erik, medens KKW vandt 2. sejlads foran Peder og Poul Erik.

BOOGABOO og SKOVMAISEN dukkede op hen på eftermiddagen, så nu var vi 11 både – og vejrudsigten var som nævnt ikke for god – så det var faktisk rigtig fint.

 

Lørdag aften dampede Kaj som sædvanligt muslinger til forret og vi grillede vores egen mad. Vi sad hele aftenen på den overdækkede terrasse. Der blev uddelt erkendtligheder til sjægte-ejerne og der var også præmier til de 3 deltagende både, der blev omsat kort efter. Til køjs omkring midnat var vinden begyndt at hyle, og sådan var det hele natten.

 

Søndag var det tørt, sol, og meget, meget frisk vind. Vi ville godt hjem, da vi var arbejdsramt mandag og vi kunne se på vindprognoserne, at det skulle være tidligt, da vinden bare ville øge. BOOGABOO var sejlet allerede ved 6-tiden, så vi gik ud ved 9-tiden – for motor. Nu ville vi se, hvordan det var at have en motor, der kunne gå imod vejret! Det gik fint med vinden agten ind til Tap-kosten. Her drejede vi mod broen og fik sidevind. Da vi havde sejlet i 10 minutter, hvor vandet stod ind over os i kaskader, og hvor vindmåleren stod mellem 16 og 20 m/sek. blev vi enige om, at det egentlig var lidt tåbeligt at fortsætte. Farten var så vidt i orden, men det var ikke behageligt. Og det ville bare blive endnu værre på den anden side broen. Så vi drejede til bagbord og ringede besked til de andre, at vi ikke gik hjem alligevel. Kl. 10:30 fandt vi en plads i læ af betonmolen i Struer og gik en tur, spiste frokost og 12:15 tog vi bussen hjem.

 

Mandag kørte vi sammen på arbejde om morgenen og KKW hentede Irene i Struer kl. 15 og vi sejlede ud kl. 15:30 i en nordlig vind 4-6 m/s. Vi snakkede om, at det egentlig var en hel foræring med sådan en ekstra sejltur, som vi med garanti ikke var kommet ud på, hvis vi var nået hjem dagen før. Vi krydsede i 4 slag til Grisetå Odde, startede dog motoren de sidste 10 minutter, så vi lige akkurat nåede broen kl. 16:45. Den gik op 5 minutter senere og vi kunne lige akkurat stå op mod Lemvig. Vinden friskede nu til 9-11 m/s og søen var meget krap og kom lige forfra, så det gik ikke så stærkt. Omtrent midtvejs ud for Nissum Kirke fik vi en kæmpe sø ind over, og KKW blev ret så våd på bagdelen, men solen skinnede, så han frøs nu ikke. Vinden drejede efterhånden en anelse nordover, så vi fik mere og mere slæk på skøderne og farten steg. Kl. 18:30 fortøjede vi i Marinaen, hvor vi kunne se, at bl.a. BOOGABOO, IRENE, BASTA, OPUS POCUS og ODYSSE allerede var kommet hjem. Vi talte senere med BOOGABOO, og de havde haft ret så hård en tur om søndagen.

På trods af den ret så friske vind hele søndag, så havde vi faktisk en dejlig tur og ser allerede frem til næste år!

grace

Et brudepar skulle sejles til Tambohus og vi var straks parat med flag og det hele!

IMG_0353IMG_0354

 

Klik på det øverste billede og se en lille filmstump!

Youtube.jpg

 

Her er sjægtene på vej ud til sejladserne

 

 

AGGER-turen den 16. august-18. august 2013:

Årets Agger-tur havde sådan set ikke den bedste vejrmelding: Fredag opfriskende søndevind og regn, lørdag svag vind og regn, søndag frisk vind fra syd og regn. Men man skal ikke altid tro på vejrudsigterne!

 

For GRACE’s vedkommende startede vi fredag formiddag kl. 9:45, hvor vi gik for en fok sammen med ARGO. Vinden var ind i mellem oppe på 10-11 m/sek men lå det meste af tiden mellem 8 og 10. Vi fik undervejs en enkelt kraftig regnbyge, men bortset fra lidt støvregn ind i mellem var det egentlig en dejlig tur. Vi fik et rundstykke og en kop kaffe /the undervejs, og 12:15 anløb vi Agger Havn. Her fik vi en fin pæleplads, og det samme gjorde ARGO.

Vi satte os sammen hos os og nød en fælles frokost. Vi aftalte at mødes hos ARGO til eftermiddagskaffe kl. 16. Der kom et par både ind fra Thisted, der fandt pælepladser ovre på nordsiden af bassinet ved den lille bro.

Inden vi faldt i søvn kom BASTA ind, og vi hjalp dem ind på den sidste pæleplads. De havde et par børnebørn med og skulle til at have sen frokost.

20 minutter i syv dukkede HAVFRUEN op, og de blev gelejdet ind på siden af BASTA. Vinden var nu på 13-15 m/sek og det øsregnede. Så indtil videre havde vejrudsigten holdt.

Lidt over syv mødtes vi i roklubben, hvor vi havde en rigtig hyggelig aften – hvor også Eva & Charles og Kjeld og Ilse var med, idet de havde lejet én af lejlighederne på feriecentret (når de nu ingen båd havde i år).

Da vi gik til ro havde vinden lagt sig.

 

Lørdag morgen vågnede vi op til svag vind og solskin og vi fik morgenmad i cockpittet. Herefter tog vi den sædvanlige travetur rundt om campingpladsen og op til havet og tilbage igen.

 

Her kunne vi se, at SCIROCCO var kommet og havde lagt sig ind på en pæleplads, hvor en båd fra Aalborg havde ligget, men var sejlet.

Vi mødtes alle ved roklubben, hvor vi sad udenfor og nød en fælles frokost. Rigtig hyggeligt. Herefter sejlede BASTA hjem, da de skulle til fødselsdag søndag middag.

 

Efterfølgende en rigtig cockpit-slummer, hvor OPUS POCUS dukkede op og fik BASTA’s plads. Lidt efter dukkede IRENE op og sørme om ikke SISSE dukkede op sidst på eftermiddagen. Altså i alt 8 både.

Ved syvtiden blev der tændt nogle grill’er og vi var alle i roklubbens lokaler til fælles spisning. Det var igen rigtig hyggeligt.

Om natten blæste det op og det begyndte at regne. Vi havde talt om, at det så ud til at løje midt eftermiddag samtidig med, at vinden skulle gå i vest og det skulle blive tørvejr. Så ingen hast med at komme op.

I Grace stod vi først op godt 10 og fik morgenmad halv elleve. Vi nåede lige med på traveturen - og det var tørvejr på hele turen!

Tilbage nåede vi lige i læ til en ordentlig vasker, men derefter mødtes vi i roklubben til fælles frokost. Her gik SISSE hjemover og kl. ca. 15 gik alle vi andre i spredt fægtning. Vinden var i vest, men stadig ganske frisk, så de fleste gik på en fok. Der var tørvejr hele vejen, og sågar en hel del sol, så det blev faktisk en rigtig dejlig sejltur. Kl. 17 var vi tilbage i Lemvig, hvor vi fik spulet saltet af båden og pakket de ting ned, vi skulle have med hjem.

En dejlig weekend var slut og vi glæder os allerede til næste år!

grace

 

Vi hørte i øvrigt rygter om, at der er bevilget 15 mill. kr. til at renovere Agger Havn med. Det ser ud til at det samlede budget er 25 mill. kr. – men det er da et stort skridt på vejen. Det ville være rigtig dejligt med en flydebro, da vandstanden som følge af tidevandet kører noget op og ned. Med den søndenvind vi havde natten til søndag fik man ikke meget søvn, da båden lå rigtig uroligt, idet der faktisk løb store bølger ind i havnen og under broen.

 

Masterplanen

Kristine tømmer flasken!

Udsigt over Vesterhavet

 

Den sædvanlige travetur blev foretaget både lørdag formiddag og søndag formiddag. Længde: 5,74 km

Stemningsbillede ud over havnen. Foto:LZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er en side fra Masterplanen for Agger Havn, men om det lige er sådan det bliver, det står hen i det uvisse!

 

 

Her er et godt luftfoto fra Masterplanen – men altså som havnen ser ud i dag!